Previous Frame Next Frame
 • Bespaar op energiekosten!

Waarom LED-verlichting plaatsen?
Wat zijn de voordelen van LED-verlichting?

 1. Energie-efficiënter
  LED-verlichting is energie-efficiënter dan conventionele verlichting (bvb. TL-verlichting)
  Omdat het efficiënter is verbruikt het minder elektriciteit en genereert het minder warmte.
 2. Duurzamer
  De meeste leveranciers geven minimaal 5 jaar garantie op LED-verlichting. Dit getuigt van een groot vertrouwen in de lange levensduur.
 3. Minder onderhoud
  Omdat LED-verlichting langer meegaat en dus betrouwbaarder is, moeten ze minder vaak vervangen worden. Dit drukt de onderhoudskosten, zeker als de verlichtingsarmaturen zich op grotere hoogte bevinden.
Is re-lamping aangewezen?

 1. Sub-optimale lichtverspreiding
  Vooral bij oude TL-lampen is de verleiding groot om in bestaande armaturen LED-tubes te plaatsen. Het rendement is in die gevallen inderdaad hoog (ongeveer twee jaar) 
  Ervaring heeft echter geleerd dat re-lamping niet de beste oplossing is op langere termijn. Dit heeft te maken met het feit dat LED lampen een andere technologie gebruiken en zich ook kenmerken door een andere verspreiding van het licht. Oude armaturen hebben dus meestal niet de juiste reflectors om het licht op een goede manier te verdelen.
 2. Energiebesparing niet maximaal
  De energie-efficiëntie is bij armaturen die specifiek ontworpen werden voor LED-lampen hoger dan bij armaturen die oorspronkelijk gewone lampen gebruikten. Het is dus zonde dat u niet maximaal profiteert van de energiebesparing die LED-lampen kunnen opleveren.
 3. Uitstel van investering 
  De levensduur van de bestaande (vaak oude) armaturen is nu eenmaal beperkt en dus zal er toch binnen een relatief korte termijn aan vervanging moeten gedacht worden . Je kan dus beter je bestaande armaturen onmiddellijk vervangen bij de overstap naar LED-verlichting

Voor meer informatie, contacteer Lutilis of klik hier voor meer informatie.